Głównej zawartości

Komunikat alertu

Ta strona korzysta z cookies. Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu.

Obchodzony 18 maja Światowy Dzień Pieczenia ma na celu zachęcić wszystkich do własnoręcznych wypieków.

Pomimo ogromnego wyboru gotowych produktów, raz na jakiś czas warto spędzić kilka chwil w kuchni, ponieważ pieczenie przynosi wiele korzyści. Działa bowiem odstresowująco, pozwala przyjemnie spędzić czas wolny, pomaga też wprowadzić w domu rodzinną atmosferę.

Warto jednak pamiętać, że pieczenie to nie tylko ciasta i ciasteczka. Na polskich stołach królują także dania obiadowe, zwłaszcza mięsa w wersji pieczonej. Jest to jedna z najstarszych metod sztuki kulinarnej.

Dzień Pieczenia to idealna okazja, żeby spróbować swoich sił w kuchni i zasmakować w samodzielnie przygotowanych wypiekach.

Poniżej kilka naszych propozycji kulinarnych:

https://kuron.com.pl/artykuly/przepisy/dania-glowne/domowa-pizza/

https://www.kwestiasmaku.com/przepis/pieczone-nuggetsy-z-kurczaka-w-platkach-kukurydzianych

https://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-z-rabarbarem-i-kruszonka

https://www.kwestiasmaku.com/przepis/ciasteczka-z-maslem-orzechowym-i-kawalkami-czekolady